Congres Wonen & Zorg

Op 24 november 2022 verzorgen Peter Bisschop en Melvin Kaersenhout namens WIJKR8CHT één van de break-out sessies op het congres Wonen & Zorg in Jaarbeurs Utrecht.

Nederland vergrijst: in 2040 zijn er twee keer zoveel 75+’ers als nu. Zowel mensen in de langdurige zorg als ouderen zullen ook veel langer zelfstandig blijven wonen. Dat vraagt om actie op het gebied van wonen, zorg én welzijn!

De sleutel ligt in de samenwerking met verschillende publieke en private partners die ook een bijdrage kunnen leveren om deze opgave te realiseren. Altijd in afstemming met de (toekomstige) ouderen zelf.

Met het Congres Wonen & Zorg worden gemeenten, woningcorporaties, zorgorganisaties en andere partners bij elkaar gebracht om over deze opgave tot een gezamenlijke aanpak te komen. Inspirerende praktijkvoorbeelden, praktische handreikingen en het bespreken van knelpunten komen aan bod. Laat je 24 november informeren, inspireren en ga met elkaar het gesprek aan!

WIJKR8CHT verzorgt één van de break-out sessies op congres Wonen & Zorg: ‘Zet met Positieve Gezondheid de wijk aan!’. WIJKR8CHT gaat over mensen en hun wijk. We creëren een prettige leefomgeving in wijken door het verbinden van de sociale en fysieke omgeving.  Onze domeinoverstijgende en uitvoeringsgerichte werkwijze combineert Positieve Gezondheid met Design Thinking. Hierbij zoeken we naar oplossingen die leiden tot duurzame samenwerkingen van professionals en bewoners vanuit een collectief belang. We delen graag kennis aan de hand van een praktijkcasus uit Harderwijk.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je aanwezig zijn tijdens onze sessie? Bekijk dan het gehele programma en schrijf je dan hier in.

 

Congres Wonen & Zorg wordt georganiseerd door SBO (Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid). Zij zijn gespecialiseerd in het ontwikkelen en organiseren van kwalitatief hoogwaardige studiedagen en cursussen.