22 maart: WIJKR8CHT aanwezig op congres Thuis in de Wijk

Bloeiende buurten voor wonen, welzijn en zorg

Tijdens het congres Thuis in de Wijk 2023 – met als ondertitel bloeiende buurten voor wonen, welzijn en zorg – wordt er gekeken naar nieuwe initiatieven die wonen, welzijn en zorg verbinden met de buurt. Toekomstbestendig wonen en woonvormen voor ouderen, ook als zwaardere zorg nodig is, krijgen de komende jaren steeds meer een plek in dorpen, buurten en wijken. Thuis in Wijk verzorgt een zeer divers programma, met plenaire sprekers, masterclasses en maar liefst 26 praktijksessies, waarvan WIJKR8CHT er een van verzorgd.

 

Wijkcentrum 2.0 als praktijkvoorbeeld

WIJKR8CHT organiseert de praktijksessie: Realisatie wijkcentrum 2.0 in Harderwijk met inzet van Positive Gezondheid. Een interessante sessie voor o.a. programmamanagers en gemeenteambtenaren op het gebied van wonen, welzijn en zorg.

Onder het motto De Roef 2.0 ‘Hart voor de buurt’ is een nieuw type wijkcentrum voor en door bewoners gerealiseerd. Een plek waar mensen gezellig een kop koffie drinken, waar verenigingen hun activiteiten houden en waar organisaties samenwerken aan gezondheid en welzijn in het kader van Positieve Gezondheid. Om dit te bereiken is er nauw samengewerkt met gemeente, zorg– en welzijnsorganisaties en omwonenden.

Sabine Megens en Melvin Kaersenhout van WIJKR8CHT laten zien hoe er door het verbinden van de fysieke en de sociale omgeving mooie kansen zijn voor wijkcentra met Positieve Gezondheid als vliegwiel. WIJKR8CHT is een initiatief van On(t)roerend Goed en studioMAEK.

 

Het congres vindt plaats op woensdag 22 maart in Congrescentrum 1931 in Den Bosch. Bekijk het gehele programma via Thuis in de Wijk en meld je aan.