Terugblik op inspirerende bijeenkomst “Positieve Gezondheid in de Praktijk”

Op 12 december vond de praktijkmiddag “Positieve Gezondheid in de praktijk – #Zodus!” plaats in het bruisende wijkcentrum Positieve Gezondheid De Roef. Deze middag is een initiatief van WIJKR8CHT en is georganiseerd in samenwerking met IPH en GGD Hollands Midden. Het was een dag gevuld met praktijkervaringen en learnings. De focus lag op het delen van concrete praktijkvoorbeelden en lessons learned.

Carla Venema, bestuurder bij Zorgdat, en Annelies van der Hulst, huisarts en beide huisgenoten van De Roef, deelden waarom zij het initiatief hebben genomen voor het wijkcentrum Positieve Gezondheid. Hierbij werd duidelijk hoe de rijke verbinding tussen zorg, welzijn en het verenigingsleven in De Roef vorm kreeg en meerwaarde heeft voor bewoners, vrijwilligers én professionals.

 

Drie inspirerende sessies

Deelnemers werden ondergedompeld in drie inspirerende sessies. Waarbij werd gedeeld op welke manier je Positieve Gezondheid kan inzetten voor projecten in het fysieke en sociale domein. Ook werd ingegaan op wat deze aanpak kan opleveren.

Mieke Reynen (IPH) leidde een boeiende workshop over het inpassen van Positieve Gezondheid aan de tekentafel. Ellen van Steekelenburg (GGD Hollands Midden) deelde inzichten over de vruchten van wijzer worden in de wijk en hoe verder te gaan. Melvin Kaersenhout en Sabine Megens-de Meza van WIJKR8CHT verzorgden een workshop over de rol en betekenis die Positieve Gezondheid kan hebben voor een nieuwe generatie wijkcentra.

De dag werd afgesloten met een rondleiding door het prachtige pand, waar deelnemers uit het hele land aan deelnamen. Een speciale groep uit Den Haag, onder begeleiding van Reos, voegde een extra dimensie toe aan het geheel. De interacties tijdens deze bijeenkomst waren waardevol, en we delen graag de inspiratie en kennis die zijn opgedaan.

Bijgaand vind je de presentaties die getoond zijn, deze zijn alleen bedoeld als naslag van deze dag. Wil je meer specifieke informatie, neem dan gerust contact met ons op.

 

Een impressie in beeld