De Wijert Groningen

Samenwerken in de Wijert op basis van Positieve Gezondheid

Werkgroep Positieve Gezondheid in de Wijert in Groningen heeft WIJKR8CHT gevraagd om betrokken organisaties te ondersteunen in het samenwerken.

De Wijert wil op basis van de principes van Positieve Gezondheid een gezondere, veerkrachtigere en socialere leefomgeving creëren.

Opdracht

Alles is Gezondheid en Institute for Positive Health hebben een project van WIJKR8CHT geselecteerd als een van de 11 goede voorbeelden waarin het thema Positieve Gezondheid succesvol wordt toegepast in de wijk. Hieraan is een kennisvoucher gekoppeld waarin de opgedane kennis kan worden gedeeld. Deze voucher kon begin van dit jaar worden aangevraagd bij ZonMw in opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. WIJKR8CHT heeft 5 aanvragen ontvangen waarvan er uiteindelijk 2 zijn toegekend.

Eén van de aanvragers is de werkgroep Positieve Gezondheid de Wijert in Groningen. De vraag is om betrokken organisaties te ondersteunen in het samenwerken in de Wijert op basis van de principes van Positieve Gezondheid: voor een gezondere, veerkrachtigere en socialere leefomgeving.

Mijlpalen

Begin juni 2022 zijn we gestart. Na een eerste kennismaking met de werkgroep hebben we gezamenlijk een wandeling gemaakt door de wijk. Peter Bisschop en Melvin Kaersenhout hebben een presentatie bijgewoond waarin alle organisaties in MFC de Wijert elkaar in een pitch bijpraatten wat er afgelopen tijd was gebeurd en gedaan. Een goed overzicht van alles wat er al speelt en een supermooi startpunt van dit traject.

Meer projecten