Over ons

SAMEN VERBETEREN WIJ DE LEEFOMGEVING IN WIJKEN DOOR VERBINDEN SOCIALE EN FYSIEKE OMGEVING

Onze Missie

WIJKR8CHT werkt vanuit de filosofie dat mensen de sleutel vormen tot een succesvol project. Onze missie is om gemeenschappen te verbinden en te ondersteunen door samenwerking tussen bewoners, professionals, ambtenaren en lokale ondernemers te faciliteren. We streven naar het verbeteren van de leefomgeving in wijken door de sociale en fysieke omgeving te verbinden en te versterken.

Onze visie

WIJKR8CHT gelooft dat de mensen in de wijk het DNA van hun gemeenschap van binnenuit kennen. Zij zijn op de hoogte van de bestaande sociale netwerken, de krachten en kansen, maar ook van de ontbrekende schakels en de ‘onzichtbare’ vragen die leven in de wijk. Onze visie is om deze kennis te benutten en te versterken, zodat we samen kunnen werken aan een veerkrachtige en bloeiende wijk.

Werkwijze

Onze aanpak verbindt de sociale en fysieke omgeving om de leefbaarheid in wijken te verbeteren. We hanteren een integrale en uitvoeringsgerichte werkwijze, waarbij Positieve Gezondheid centraal staat. Dit concept benadrukt het vermogen van mensen om met fysieke, emotionele en sociale uitdagingen om te gaan en eigen regie te voeren.

Door het ontwikkelen van maatschappelijk vastgoed, publieke ruimtes en wijkprojecten, creëren we kansen voor efficiëntere organisatie van zorg, welzijn en sociale leefomgeving. Deze projecten bevorderen samenwerking tussen bewoners, professionals en de gemeente, en versterken de veerkracht van zowel de wijk als de individuele bewoners. Onze aanpak stimuleert betrokkenheid en leidt tot een gezondere, veerkrachtigere gemeenschap.

Ontmoet Het Team

DE MENSEN ACHTER WIJKR8CHT

Melvin Kaersenhout
Creatief

06 513 56 748

Peter Bisschop
Aanjager

06 205 91 353

Sabine Megens
Verbinder

06 143 09 319

Joanca van den Bosch
Organisator

06 101 59 921

Ons Werk

Laat je inspireren door onze voorbeeld projecten

Ontdek ook de kracht van ‘jouw’ wijk

Heb je plannen waar we je mee kunnen helpen?