Lancering WIJKR8CHT een feit!

Tijdens de bijeenkomst ‘Zet met Positieve Gezondheid de wijk aan!” lanceerden On(t)roerend Goed en studioMAEK het initiatief WIJKR8CHT. Deze bijeenkomst vond plaats op 7 april in het Eemklooster in Amersfoort.

Gert Jan van Noort, wethouder sociaal domein in de gemeente Harderwijk, opende de bijeenkomst. Hij is betrokken bij de transformatie van het zalencentrum ‘De Kiekmure’ in Harderwijk naar een wijkcentrum op basis van Positieve Gezondheid. Hij gaf zijn visie op wat Positieve Gezondheid kan bijdragen aan de kwaliteit van leven voor wijkbewoners.

De deelnemers gingen zelf ook aan de slag met Positieve Gezondheid tijdens een interactive sessie van Ellen van Steekelenburg, adviseur en trainer van het Institute for Positive Health (iPH).

Vervolgens deelden Sabine Megens van On(t)roerend Goed en Melvin Kaersenhout van studioMAEK aan de hand van een voorbeeld uit de praktijk de werkwijze van WIJKR8CHT. Het zalencentrum ‘De Kiekmure’ in Harderwijk gaat transformeren naar een wijkcentrum op basis van Positieve Gezondheid. Een plek waar alle wijkbewoners zich welkom voelen en waar organisaties op het gebied van ontmoeten, cultuur, zorg en welzijn onder één dak samenwerken.

 

Kop koffie

WIJKR8CHT is een initiatief van studioMAEK en On(t)roerend Goed. Na ruim vijf jaar samen te werken in een multidisciplinair team op verschillende fysieke en sociale vraagstukken hebben wij samen deze integrale aanpak ontwikkelt. Onze missie is werken met aandacht aan plekken waar mensen elkaar kennen en iets voor elkaar willen betekenen.

WIJKR8CHT helpt gemeenten, corporaties, gebiedsontwikkelaars of maatschappelijke organisaties om op een uitvoeringsgerichte wijze complexe projecten te initiëren en/of uit te voeren met een domeinoverstijgend karakter. Het stelt de bewoner centraal zonder de collectieve belangen uit het oog te verliezen.

Heb je ook vragen over Positieve Gezondheid of wil je meer weten over onze aanpak? Neem dan contact met ons op, de koffie staat klaar en we denken graag met je mee!