Eerste wijkcentrum Positieve Gezondheid opent haar deuren!

Zaterdag 1 oktober was het open huis bij De Roef, het nieuwe wijkcentrum voor ontmoeten, welzijn en zorg in Stadsweiden te Harderwijk. Onder het motto “Beleef de Roef” hebben bijna 2500 mensen kennis gemaakt met het eerste wijkcentrum Positieve Gezondheid en haar huisgenoten. Dit zijn de verenigingen, zorg- en welzijnsorganisaties die binnenkort de Roef als nieuw thuisbasis hebben.

 

Nieuw concept

Samen met inwoners, professionals en gemeente ontwikkelde WIJKR8CHT een nieuw concept voor een wijkcentrum rondom Positieve Gezondheid. On(t)roerend Goed en studioMAEK hebben in opdracht van gemeente Harderwijk en MFC Harderwijk een nieuw type wijkcentrum én samenwerkingsvorm ontwikkeld waarbinnen ontmoeten, welzijn, zorg en cultuur onder één dak gaan samenwerken op basis van Positieve Gezondheid.

Niet alleen het concept, maar ook het gebouw is ontworpen rondom deze nieuwe samenwerkingsvorm. Melvin Kaersenhout van studioMAEK gaf zaterdag rondleidingen aan buurtbewoners om alle vragen over de architectuur en concept van dit bijzondere project toe te lichten.

Het was een gezellige dag met vele optredens en demonstraties. Ook zijn de nieuwe namen van de zalen onthuld. Deze zijn vernoemd naar bekende Harderwijkers die iets hebben bijgedragen aan een mooier Harderwijk. Onder het genot van een (h)eerlijke kop koffie en gebak heeft iedereen op zijn eigen wijze kennis kunnen maken met deze nieuwe ontmoetingsplek in de wijk.

Meer informatie is te vinden op de webpagina van De Roef. Ook interesse? Neem gerust contact op.